Kuasa Fotografi not Pornografi



Pictures must not be too picturesque.
Ralph Waldo Emerson



Hi peps! Ok, nampak sangat aku tak ada idea. Ok, leave this page immediately berambus. XD I want to share the power of photography not pornography. Suck man.




From the first X-ray to the first view of earth from space, photographic images have made a difference in how we perceive our world. Governments have used photographs to spy on their citizens, and citizens have used photographs to reform their governments. Ok, blaa dan blaa.


For me, gambar boleh mengekspressikan emosi kita.


How?


Lemme show ya.













More here


Bila kita tengok gambar tu, kita dah boleh selami gambar tu. Ok, tipu. Mana boleh berenang dalam gambar tu kan? Maksud aku adalah, kita menjiwai gambar tu. Ohh, sasterawan 'Ain is here!






See their soul.


Selain daripada itu, kuasa fotografi juga boleh menyebabkan aku menggemok.








*Sebenarnya entri ni nak bagitau kau orang semua aku mengidam nak makan ayam goreng mcd spicy. Dah berbulan aku tak makan fast food. T_T (Ok, tipu! Sebulan je kot.)


 See my FB's status? Semua nak relate dengan ayammmmm


Will update more soon. Sayang kau orang semua.



15 comments:

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

kalau kak ain lapar ayam sgt . boleh lahh bukak blog ayeemayam . hehe .

Aqiim said...

ya, kuasa fotografi boleh menggemukkan T_T

said...

haha, salwa nih! ayeemayam mane boleh digigit2!!! takleh nak cicah sos mcd nanti. haahhaha XD

said...

Aqiim : meh kite sip sip tom tom..! pandangan kite same la..! hahha XD

anamizu kaito said...

saiz burger tu pentipu je kan?die x SEBESAR gambar iklan tu sbnrnye kan ain kan? cisss~





luv,
cik ana

myra abdullah said...

sememangnya the power of photography had their own influenced.hihihi

atyn nayn said...

fotografi juge mengilakan orang. terutama yang gila camera. hehe. setiap gambar ade lagu~
*tetibe trademark yuna. hehe

budakampung said...

kuasa pornografi!!!! wahahahaha >:D

gua rasa macam nak rembat je DSLR satu tapi tak jadi sebab tak reti bab2 porno eh photografi ni~hahaha ^^

Ain SSB said...

Love this post! ;)

Haha rupa-rupanya, sebab nak makan ayam goreng spicy! :P

syakey said...

konpius. ni nak ckp pasal makanan ke nak cakap pasal gambar. :P

Saddila said...

alooo apa ni gambar makanan kak . sadis . bersabarlah wahai perut demi kurus *mengidam jugak

Cik Kasut said...

peh lawa giler gambo...paling lawa pompuan pakai tudung ijau tu...peh terbaek dari ladang :)

Teenager Housemaid said...

hoho..
saya tak pandai ambil gambar yg lawa..

cimOt said...

yes love photo too!!

jom layan gambar aku baru tembak..hahaha..

merahitujambu said...

terus lapor