Salahkah saya?



Salahkah saya suka pada orang yang tidak sepatutnya?
Salahkah saya terjatuh cinta pada dia?
Salahkah saya.....

Mungkin satu hari nanti aku sendiri akan tergelak seorang diri apabila membaca semula tulisan ini. Oh, ayatku berbunga malam ini. Dia milik orang lain, tetapi....... Ah, apabila berbicara tentang perasaan, memang aku kalah. Selalu tersuka pada yang salah. Ya, aku cemburu kepada perempuan yang memiliki dia. Tetapi,siapalah aku untuk berperasaan sebegitu. Hanya orang yang melihat dari sisi. Cara layanan kau terhadap aku membuat aku hanyut. Aku mudah kalah, tetapi aku sering juga berpesan pada diri, cukup-cukuplah tu, nanti kau sendiri terluka. Tetapi, aku manusia, aku alpa. Aku mudah kalah bila berhadapan dengan engkau. Aku tahu tentang segala antara engkau dan dia. The more you know, the more it hurts. Oh hati, cukup-cukuplah.









11.50 PM
01/03/2016
ZAIRUL AZREN













Time Flies So Fast (Sg Chiling Event)


Memang akan ada perasaan macam ni ke bila nak habis belajar? Rasa macam sayang je nak habeskan masa belajar, nanti akan rindukan kawan-kawan, rindukan pengalaman pahit manis masam masin. Memang macam ni ke?


Im gonna miss those moments like crazy. Sebab aku rasa life aku start lambat, sebab aku lambat mesra dengan budak laki kelas aku. Im shy ya know! Hehe. Semester 3 baru start huhahuha dalam kelas. Because, aku jenis gila-gila masuk air kalau orang dah kenal.


Latest event kitorang, dekat Sungai Chiling. Dah sem last baru nak buat event macam ni. Sedihnya, the first and the last. Arghh, ni yang nak buat berjujuran air mata. TIDAK!!!! (someone special detected!)


Aku yang emosi tak tentu arah ni yang mana? Tu yang pakai macam pelangi tu. Time ni, kalau jatuh, memang mengucap la. Batu-batu sungai yang bapak besar campur air yang deras tu.




First pergi, kitorang salah jalan. Masuk hutan yang memang mencabar habis. Calar-calar tu tak payah cakap. Group lain sampai kene gigit lah dengan ulat bulu.


Ni yang jalan salah.


Ini jalan yang benar. Haha. Nampak tak beza suasana dia? Nampak tak permainan dia?


Favourite photo. Kenapa? Adalah. Hehe. Kegembiraan setelah sampai ke puncak. Yeay!




























UiTM Shah Alam

MAKA 2015 FKE UITM SHAH ALAM

Assalamualaikum w.b.t

Memandangkan aku macam rajin nak update, cuti gawai yang UITM bagi kat aku, diisi dengan aktiviti tak berpekdah meskipun supervisor final year project aku mintak aku buat keje time-time cuti. Tapi tapi tapi, aku tak buat jugak. Kehkehkeh.

Malam ni aku macam rajin nak update pasal Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik yang aku pergi beberapa minggu lepas. Apa yang bestnya, kali ni buat dekat DATc, Dewan Agung Tuanku Canselor UiTM Shah Alam. Sebelom-sebelom ni buat kat tempat cikai-cikai jerk, tapi yang ni macam kebabom sikit. So, I is eksaited!


Alhamdullillah, semester lepas masa sem 6, ramai jugak classmates yang berjaya dapat dean lst. Yeay sekali lagi. Walaupun yang ni kali keberapa je aku merasa, tapi gembira jugak. Untuk orang yang mempunyai otak asyik nak main-main macam aku ni, boleh la tu. Dapat merasa sekali dua, jadilah labu.

Taraaa! Jangan main-main, table kitorang ada sultan tau!

Bahahhaa. Macamana kawan aku si cikgu Shapiq ni boleh pakai tanjak bagai ni, disebabkan tema kitorang perkahwinan. Hadoi la, tak remaja sungguh la tema. Tapi takpelah, boleh fit in dekan kitorang. Bagi tema orang muda kang, tak terikot deyh kang. Pishang!

Nih syamel, yang takde dalam gambar tadi sebab dia yang snapkan gambar. So, aku bagi penghormatan dekat dia letak gambar ko setepek besar. Hamekkau! Sapa-sapa yang nak mengorat syamel, rontikan lah. Dia sudah ada yang punya, yang sebelah syamel tu, kalau nak, bagitau aku. Kahkah.

Nilah dia budak-budak zaman sekarang, sikit-sikit selpie, wefie, biaq pi la depa. Kahkah, jangan salahkan ibu mengandung, jangan salahkan saya, hanya mengikut peredaran zaman. Puiiii

Satu kilometer jarak ko dengan aku, takut permaisuri agung marah lah tu. Haktuii

Jejaka-jejaka kacak idaman Malaya. Haha. Nak ngorat? PM saya.




Overall majlis adalah sangat best dan okay dari yang sebelom-sebelom nih. Sampai aku pulak berangan nak jadik pengantin segera. Haha. Budak tak sedar diri! Selalu makanan tak cukop, but this time, berlebih-lebih pulak. I LIKE!

Sekian, banyak gambar lagi sebenanye. Nanti-nantilah aku aplot.

Muahhciked!