Wan Muhammad Irfan Wan Ramzan

Selamat Pagi semua. Its been awhile since my last post. Sekarang jam 04:07 pagi di Cyberjaya, dan saya perlu bekerja pada jam 07:00 pagi (walaupun sekarang tempoh PKP). 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1-clKC_WmUayIHlOPtY3GMonVMCjlu2D1
Currently listening

Jadi apa yang terjadi pada diri ‘Ain?

Long story short, I met this amazing guy, Wan Muhammad Irfan Wan Ramzan (WMIWR). Kenapa saya cakap amazing, kerana dia saya move on dari lelaki yang boleh dikatakan sampah. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1gJAIepyzGuxh4mT2MhfQP0BfzoJkNTp9
With Wan Irfan ❤️

I owe him a lot. He never asked me, on what happen or anything. Just going with the flow, that is how mature he is. 

But as time goes by, we grow. Not me, but him. He got a better job offer and I can never be more than happy for him. 

But, some decision comes with risk. Maybe a risk for me 😕. If someone you love keeps growing, and leading a better life, shouldnt you be happy for them? Yes, as normal people would do, I am doing the same. Tapi, adakah being happy itu mencukupi? Sebagai manusia, kita tak lari dari berfikir yang bukan-bukan (overthinking), pergaduhan, sentiasa feeling insecure. Mungkin kerana saya terlampau banyak berfikir, it becomes toxic. Dan disebabkan itu, beliau semakin menjauh. 

Betul kata orang, susah nak sentiasa bersangka baik. Perlu ke bersangka baik? Kalau diikutkan rasional, memang perlu, sebab kita hanya manusia. Kita tidak tahu apa yang terjadi tersirat & tersurat. Tapi mampukah kita untuk bersangka baik untuk tempoh masa yang lama? Kalau ada orang, yang berpengalaman bagus dengan bersangka baik, sila drop comment dekat entri saya. Kerana saya sangat memerlukan sokongan & support dari anda semua. 

Atau jika anda mempunyai any relationship advice, feel free to drop a comment below. 🌹

Kerana sayang, saya buat entri ini.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=15Co_Gb9wp9XSPRwz3BYN162mBm8xzZUy
Wan Muhammad Irfan

Selamat malam dunia. Semoga kita dijauhkan dari penyakit hati.😔

Salahkah saya?



Salahkah saya suka pada orang yang tidak sepatutnya?
Salahkah saya terjatuh cinta pada dia?
Salahkah saya.....

Mungkin satu hari nanti aku sendiri akan tergelak seorang diri apabila membaca semula tulisan ini. Oh, ayatku berbunga malam ini. Dia milik orang lain, tetapi....... Ah, apabila berbicara tentang perasaan, memang aku kalah. Selalu tersuka pada yang salah. Ya, aku cemburu kepada perempuan yang memiliki dia. Tetapi,siapalah aku untuk berperasaan sebegitu. Hanya orang yang melihat dari sisi. Cara layanan kau terhadap aku membuat aku hanyut. Aku mudah kalah, tetapi aku sering juga berpesan pada diri, cukup-cukuplah tu, nanti kau sendiri terluka. Tetapi, aku manusia, aku alpa. Aku mudah kalah bila berhadapan dengan engkau. Aku tahu tentang segala antara engkau dan dia. The more you know, the more it hurts. Oh hati, cukup-cukuplah.









11.50 PM
01/03/2016
ZAIRUL AZREN













Time Flies So Fast (Sg Chiling Event)


Memang akan ada perasaan macam ni ke bila nak habis belajar? Rasa macam sayang je nak habeskan masa belajar, nanti akan rindukan kawan-kawan, rindukan pengalaman pahit manis masam masin. Memang macam ni ke?


Im gonna miss those moments like crazy. Sebab aku rasa life aku start lambat, sebab aku lambat mesra dengan budak laki kelas aku. Im shy ya know! Hehe. Semester 3 baru start huhahuha dalam kelas. Because, aku jenis gila-gila masuk air kalau orang dah kenal.


Latest event kitorang, dekat Sungai Chiling. Dah sem last baru nak buat event macam ni. Sedihnya, the first and the last. Arghh, ni yang nak buat berjujuran air mata. TIDAK!!!! (someone special detected!)


Aku yang emosi tak tentu arah ni yang mana? Tu yang pakai macam pelangi tu. Time ni, kalau jatuh, memang mengucap la. Batu-batu sungai yang bapak besar campur air yang deras tu.




First pergi, kitorang salah jalan. Masuk hutan yang memang mencabar habis. Calar-calar tu tak payah cakap. Group lain sampai kene gigit lah dengan ulat bulu.


Ni yang jalan salah.


Ini jalan yang benar. Haha. Nampak tak beza suasana dia? Nampak tak permainan dia?


Favourite photo. Kenapa? Adalah. Hehe. Kegembiraan setelah sampai ke puncak. Yeay!




























UiTM Shah Alam