♫Nilah kerepek yang aku dok hebohkan tu♫



Gambar wajiblah besar seperti yang diheboh hebohkan dalam entri INI. Aiyorkk...! Aku tau, first first kau orang jeling gambar ni, pastu jeling balik tajuk, ha KEREPEK? MACAM NI KE KEREPEK? Ok, I swear I suke suke je panggil dia kerepek, padahal bentuk keropok. Haha. Aku tak gila lagi, tolong tolonglah. Mari pijak saya ramai ramai. =.=

Aku pun rasa macam nak tempeleng diri sendiri sebabnya kerepek dengan keropok pun dah tak reti nak beza. Cuba kau orang bayangkan kelazatann benda ni sampai aku dah tak kenal dunia. Bukan tak ingat, tak kenal okay.


Wajiblah tepek gambar lain untuk memeriahkan entri. Damn, diri sendiri tak pandai nak grab angle best best. Berbalik kepada kerepek itu, ha, sori keropok itu, akak saya yang beli dekat kawan dia. Tapi bukan kedai kawan dia, kawan kepada kawan dia. Siap ada katalog gitu, hensem betol keropok kerepek kat situ. Takpe, nanti raya tahun depan, terus straight beli keropok tu dari kedai dia. Tak payah guna orang tengah ke, dalam ke, atas ke, bawah ke.


Kau orang wajjiblah puji, cantikknya keropok nii, supaya kalau kau orang datang rumah, boleh bagi duit raya lebih. Haha. Hensemkan keropok ni? Rasa dia? Ohh, lagilah sangat sangat hensomm. Rasanya sangat pekat, likat dan lemak lemak manis gituu sayang. Kompem kena ketuk dengan cikgu BM, perosak bahasa.

Setakat ni, yang tinggal adalah dua balang tu aje. Yang dalam plastik itu? Ohh, dah diproses dalam perut ni. Besok dia keluarlah tu. Haha. Memang sedapp makan benda ni, lagi lagi kalau bukan kita yang beli. Ye idokk? Setakat ni, kuih ni berada dalam carta teratas kuih raya untuk tahun 2011 ni.

Kau orang macam mana? Suka kuih apa? Yang tak suka? Haa, meh cerita kat saya.

Nak tempah doodle? Klik SINI

36 comments:

AesyaZealous said...

suka tumpi..tapi susah dh nak dpt tumpi yg betul2 sedap..huuu

sergeant keroro said...

padahal satu warna jek, hehe XD

lau betul2 ada yang biru serius cool XD

said...

@AesyaZealous baru saya tau tumpi tu adik beradikk rempeyek..hoho..nampak benorr zero ilmu memasak =.=

said...

@sergeant keroro keroro nak yang seriuusss cooooooooll aje..haha..takde..takde..

aimi adilah said...

oooo.. kerepek ni... pna dpt dlu kwn ayh bg.. tp dh lemau kerepk ny so jd xsdap :)

said...

@aimi adilah kalau lemau kompem2 tak sodapp.kene jage leklokk nih supaya enak je di mulott dan perott..hehe

aNc said...

ni kerepek ke merepek ni?? hehehe...
:P

Ain SSB said...

Comel la kerepek tu! Ehh kerepek ke keropok nih? haha. Apa2 pon, terliur tengokk!

cik Beskod said...

easa mcm pernah makan je bende tu cik ain hehehe.. tapi saya suka popia , btg buruk. roti canai ==" aik kenapa terlist bende2 nei hahaha...

saya suka kek hehehe...

merahitujambu said...

sedap plak..dh laa pose..leleh ni..=/

Dalila Diela said...

saya suka kerepek pisang..
raya ari tu, mak saya beli kerepek pisang..

pas tu, abg saya marah..dia kata raya2 nie mana ada org nak makan kerepek pisang..pas tu mak saya kata saya suka makan..

dah abeh dah pun kerepek tu saya makan sorang2..hehe

syahirooAhmad said...

ainnnnnn, citarasa kau sama dgn aku.. tapi KEREPEK ni aku dah layan raya tahun lepas. puas membalun.. tahun nih sikit je.. yang paling best bahagian bawah balang tu kan... serdak2 dia.. perghh.. rasa manis2 masin. rasa keju kot..

keropok ni... eh silap.. KEREPEK ni pun, dah besepah kat tepi2 jalan.. beli satu guni terus..

yayath said...

terliur plak tengok kopok hijau..biru..merah..tuh:)hahha

SweetLikeWhat said...

suke keropok ni jugak :)

said...

@aNc rasenye macam lebih kepada merepekk...haha

said...

@Ain SSB wahh, comel ke keropok tu? bolehlaa bagi wet raye lebih, tunggu ain balik malaysia duluu..hehe

said...

@cik Beskod wahh, ni mesti cik beskod tengah lapaqq nih! tu pasai tekeluaq benda2 len tu..ni awat aku cakap kedah plak ni..haha

said...

@merahitujambu wah, cik merahitujambu pose 6 ye..selamat berpose ^__^

said...

@Dalila Diela kerepek pisang best la..rasa dia macam lemak2..meh sini abang awok tu, saye nak bagi dia rase sikit kerepekk tu..hehe

said...

@syahirooAhmad yang bawah2 tu laa saye dokk sapu kat tangan pastu jilat2...hahaa...tak senonohh betul gadess ini..

said...

@yayath alamak, keropok warna warni tu xda jual tepi jalan..nanti raya tahun depan saya buatkan untuk cik yath, letak pewarna banyak banyakk..haha

said...

@SweetLikeWhat ehh, same la kita..hehe ;)

Lizzie Yasmin said...

raya byk org jual kopok nie, tp aku tak pndang pun sbb nmpak mcm jajan.. hehehe

said...

@Lizzie Yasmin samelah kita, saya pun pandang sebelah mata je mase mule2 tengok plastik kreopok tu..tapi last2 licin dikerjakann..haha

♥CIK IERA♥ said...

huhu kopok ni mang sedap lah..selalu makan dulu...tibe-tibe terasa nak makan lak... =..="

aimie amalina said...

hahahahaha
kerepk ke
keropok ke
suke ah mende ni
nyummmyy!
crunchi2...hehehe

liya alia said...

benda alah ni memang sedap.. suka suka. tapi saya panggil keropok.. haha

iMBobo said...

haha ni spesis apa sebenarnya? kerepek ke keropok?konfius dah hehe.. iMBobo suka popia simpul hehe..

Rtp Farra Arisha said...

kerepek, keropok tak jauh beza bukan :))
janji sedap, semua orang makan :)

sitihanisahali said...

KEROPOK ni sedap...eh..kerepek ea ;p

Peah Ros said...

mak ehh, lapau la pulokkk HAHHA

Yana Farinha said...

saya suka tart nanas.. sedapppppppp..;)

Diana @ bilakukatacinta said...

keropok lah dek non..Nway..nyum..nyum sedap dimakan begitu aje~

dhiera said...

ini keropok ape ye?? saya ada jumpa masa raya hari tu. sedap wooo

farz zull said...

chooyyy! memang favourite ni, kalah cikedis lain...tapi x tau nama apa ntah..;(

lyndaz said...

hensem girl nk komen ckit

pergh!!
aku raya2 ni x layan sangat kuih2 raya.
tapi bab2 kerepek n keropok..layannnn~
haha XD