My Best Angle Contest : Dia statik tapi bukan plastik!



Sebalang keropok habis dikerjakan sambil picit picit laptop tengok kontess best ni. Wahh, hadiah pun mahsyukk. Agak lama jugak tak join kontess montess ni. Bukan hapa, sebab dulu ramai blogger yang otai motai cakap, janganlah tiap tiap hari join kontess, buatlah entri sendiri sekali sekala. Puhh, bedebikk kena dekat lubang hidung aku. Saya hantu kontess ye dulu. Ada beberapa kali je menang.


Nak join? Klik banner tu tau!


Syarat untuk kontess ni pulak,


'WAJIB ada ' The best angle ' gambar anda.Lagi banyak lagi bagus.' Cik Abby cakap, lagi banyak lagi bagus, jadik kau orang semua boleh tengok gambar aku sampai muntah. Haha



Angle selalu buat. Nampak sangat tu baju raya. Hoho~




Angle yang mesti nak buat. Nilah dia, snap snapp gambar sendiri tersengih sengih macam kerang busuk depan kamera. Suke makk!


Kalau ambik gambar, memang pantang ambik dari tepi. Tak kira dari belah kiri ke, celah celah kanan ke. Tak boleh tak boleh. Pantang makk! Nanti muka nampak ecxtra luar biasa. Hambekk kau, minum air pun bleh tercekik kalau tengok. Bukan tersedakk ye.Kalau nak jeling sikit ke tepi, haa yang tu boleh, sangat sangat dibolehkan.


*Syarat seterusnya, mesti buat karangan sikit dengan menyelitkan perkataan 'Dia Statik Tapi Bukan Plastik'. Berdebar debar nak tulis ni, maklumlah dah lama tinggalkan dunia karangan nih.


Macam yang orang selalu cakap, 'A Picture Is Worth A Thousand Words'. Banyakk maknanya kan? Satu foto/gambar tu dah boleh merungkaikan pelbagai persoalan, merungkaikan keadaan, memanipulasi sang arjuna atau dara. Cuba kau tengok, dari gambar yang berharga berjuta juta lemon sehinggalah yang bersen sen lemon tu, semuanya statik. Tak hade pulak yang bergerak macam dalam filem Harry Potter tu. Kalau ada, konpemkonpem gambar yang orang dok lompat tu, akan berulang ulang, dia lompat pastu bedebik jatuh, lompat lagi pastu bedebik jatuh. Haa, tak ada kan. Gambar semuanya statik, tapi sestatik statik gambar tu, ada jugak suara suara sumbang nak cakap, 'Eh, plastiknya kau, buat mulut gitu gini, be yourself'. Aikk, dalam gambar pun orang cakap plastik, luar gambar? Haish, yang pasti saya bukan plastik sampah, Tapi plastik McDonald. Ehh, ehh?! Untuk yang seriusnya, gambar itu menggambarkan diri kita, tiada yang plastik, tiada yang tipu, gambar sedih melambangkan sedih, gambar gembira melambangkan gembira, kalau kita rasa kita sangat berjaya dan sangat anggun bergaya yakin dengan angle yang kita shoot gambar tu, teruskan. Kita tahu yang terbaik, kerana dirimu begitu berharga. Yang pastinya Dia Statik Tapi Bukan Plastik.


Static isn't Plastic
Plastic isn't Static
Stick with your click
Shi* all the freak 


Ohh, sangat sangat meleret. Letih tak baca? Tepuk tangan semua. Pekk pekk pekk, lepas dah tepuk doakan kemenangan saya. Wahh, macam world cup pulakkan? Terima kasih pembaca pembacaku dan pengunjung pengunjungku. Muahh muahh.


Nak tempah doodle? Klik SINI

8 comments:

Peah Ros said...

aloloololooo cumilnyewwww!

miss inna said...

gud luck..klo menag, best happy giler kn..^^

merahitujambu said...

ala2...cunnyaa dia..weewiitttt

yayath said...

ohho...comellllnye 'ain:)hehe

Abby Salvatore said...

Thanx Ain sebab join contest ini!

Good Luck!

Karangan yg sangat menarik,begitu juga angle2nya...:)

Diana @ bilakukatacinta said...

Ain dari angle mane pon comey..best of luck dik non

said...

@Abby Salvatore tq abby... ;) and tq semuaa........... ;)

alif haris said...

wahahaha hebat ni .. saingan hebat ni ..huhu