CUBA TEKA NI BUNGA APA?


Hari ni aku balik kampung yang indah permai lagi memang betul betul kampung punya kampung. Dan kisahnya bila sampai, akak aku nampak satu pepohon ni berbunga dengan riangnya. Haish, aku rase bukan benda tu je yang riang, akak aku pun sama. Aku rasa aku nak samakan dia macam orang menari dalam hujan.

Kenapa mesti orang menari dalam hujan ni? Sebab wa suke cerita Step Up ni. Haha =.=

Back to my sane, ha, buga yang macamana tu? Sebok nak suruh orang teka. Macamlah susah sangat. Bunga ni senang jelah. Kan? Kan? Kan? Padahal diri sendiri tak minat bunga.

PEMBACA DAN RAKAN RAKAN YANG BIJAKSANA, JOM TEKA!

Ni madah pembuka cerita. Tengok nun kancil comel tu.


Tengok cincin kahwin saya, sampai LIMA! Apa maksud semua ni?

Nilah suspek utama! Siapa dia? Siapa?

Bergaya bersama cincin kahwin. Dah kemaruk sangat ke nak menikah? =.=


Gambar terakhir haruslah atau lebih kepada WAJIBlah gambar aku setepek.


Haa, dapat teka dah? Dapat dah? Apa jawapan dia? Copek copek bagitau kek den!


Ape tak dapat? Pergi lari lari keluaar bilik sekarang terjah ibunda dan ayahanda tanya. Jawapan confirm hadoooo!




Setelah beberapa minit tengok ramai tak dapat teka, saya nak bagi HINT.


BUNGA INI BERASAL DARIPADA SEBUAH POHON ATAU LEBIH DIKENALI POKOK. BILA DIA SEMAKIN MEMBESAR, PERGH MEMANG SEDAP BROO!






Tataa!

18 comments:

Peto (nurul izzati) said...

erk, bunga apa tuu ? HAHA

Cik Penglipur Lara said...

aku rs ko ni da wajib ah tunang dulu ngan cami tuh..

Rtp Farra Arisha said...

macam dalam filem hindustan pula mandi and dancing dalam hujan ;)

btw, what's that actually??

farhana said...

Bunga cincin =P

Maicher said...

emmm. bunga ape eh.,
macam biasa tengok tapi still taktau. (haha, cakap jelah taktau)

p/s: nice pics^^

cik Beskod said...

cik ain cik ain hehehe... saya dah lama x tgok bunga tu hehehe.. baru tahun nie saya pergi dusun check2 kat tanah tu ada nampak bunga nie huhuhu... tgok atas pokok tu banyak giler heheh.... itu lah bunga DURIAN hehehhe.. betul kan??? hehehe...saya jamin betul punya heheh.. saya kunci jawapan saya nie hehehe

said...

Cik Penglipur Lara, tolong jangan CONDEMN saya di blog. hahahha ;P

said...

Cik Beskod : Anda pasti?? Anda taak mau guna talian hayat....?? warghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! JAWAPAN ANDA BETULLL!!! anda menang hadiah pertama tiket menonton slot SERAM di TV3 hari khamis pukul 9.30 malam. Hahaaa!!

cik Beskod said...

saya sudah pasti sebab saya knl sgt bunga durian hahaha.... saya anak kepada pemilik dusun mane x knl bende2 tu heheh...

pergh seram?? x berani nak tgok hehehhe...

said...

Maicher : Thanx.

Yang lain lain : Rahsiaa...!! Haha

said...

Cik Beskod : Warghhh saya memang tak boleh nak tipu cik beskodd....!! Hahaha..ingatkan tak hadoo orang tau =.=

syahirooAhmad said...

bunga harum sundal malam... macam kat cite pontianak tu... haha habis la kau.. sure pasni kau dihantui misteri... hantu hansome...

SweetLikeWhat said...

erk taktau..bunga ape tuh..

atyn nayn said...

apo tuh?? huhu. tak pna tgk kot bunge cmtu. unik! hehe. btw, gambar akk cntek! :D

budakampung said...

JAMBU?? xyah cakap akak tahu memang betol =P

anamizu said...

cik ana tau! bunge DURIAN!
kan?kan?kan? hehe

canteknye gambar!! :)

Diana @ bilakukatacinta said...

putik buah kan?..buah manggis??...jambu bol... (korg panggi ape ek?)

Cik Kasut said...

gambo cam pompuan yg kesepian jer???hehehehe....lawa ar gambar tu?bunga apa 2?