Aku taknak potong! Shiroo!

=.=

Assalamualaikum w.b.t


Kau nak potong? Urgh, aku taknak. Entri kali ni bukanlah nak memperkenalkan Hanbok kepada kau horang ataupon nak tunjuk dodol aku pakai Hanbok. eh yeke? Tu dah tunjok. =.=


Jadi, first sekali aku nak uji kau kau semua wahai pembacaku yang terjagung. Cube kau try test bace ayat di bawah ni ye. Pronounciation tu penting!


Anyeong Haseyo
Gamsahamnida
Chusuahamnida
Cho neun __ imnida


Haa, agakagak kau pronounce dah betol? Hang terrar? Cube sebot berbelas belas das. Raserase ade tak slang macam Lee min Ho ku sayang? Hado? Rase macam tak cukop kan kalau tak boleh nak sebijik macam dorang. Aku? Aku dah tukar kotak suara. Gahaha. Get a life!

Ape jelir jelir? Tampo kang!

Oh siapakah minah di atas yang terjelirjelir nak pergi library. Over excited lettew! Aku nak cerita pasal dia ni lah, Rhiannon Brooksbank–Jones. Dia sanggup untuk membedah, ok, bukan dia bedah, doktor bedahkan lidah dia untuk membolehkan dia bertutur sebijik segondol macam Korean.


“Saya mengalami masalah menyebut abjad Korea L yang lazimnya mempunyai bunyi lebih tinggi berbanding bahasa Inggeris L dan lidah saya terlalu pendek,” 


Tapi, bagi kes dia ni, aku rase reason yang dia bagi reasonable pasal dah tentu tentulah dia bedah bukan pasal nak sama dengan idola gadesgades zaman sekarang terhadap Beast, 2am, 2pm, Super Junior atau LEE MIN HO. 


Dalam pembedahan frenectomi bahasa, sebahagian tisu menghubungkan lidah dengan bahagian bawah mulut dipotong.
Gadis itu berharap dapat mendalami pengajian Pengurusan Perniagaan dan Pengajian Korea di Universiti Sheffield, sebelum memohon melanjutkan pengajian di Universiti Yonsei di Seoul.
“Orang Korea pemalu tetapi apabila kita mengenali mereka, mereka sangat mesra dan baik hati. Mereka bersedia lakukan apa saja untuk anda,” katanya.


Dia bedah pasal education and passion dia dekat Korean. Kira, boleh diterimalah jugak kan? Tapi, mengubah ciptaan Allah s.w.t itu tetap salah, salah sama sekali dan berkali kali.


Ohh LEE MIN HO, aku taknak potong!!


Sumber: Berita Harian


ENTRI INI ADALAH MENGENAI RHIANNON BROOKSBANK, TIADA KAITAN SAMA SEKALI DENGAN LEE MIN HO.

7 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

dear..kalau kite operation semata2 utk le min ho..ape kita dpt lepas tu? setakat boeh pronounce korea..lom tentu boleh mahir berbahasanya..huhu..pastu kalau dah terrer ckp korea pon..lom tentu dpt mencairkan hati lee min ho...

Nway..i like hyun joong dalam BOF...

hayatFARAH said...

kalau MIN HO cinta sama sis ain..mesti die trime seadanya..
*yg penting kimbum farah punye..hehe

sergeant keroro said...

hehe, tapi dia tak tahu. bila dia mengenali islam, kesalahan dia itu dimaafkan :)

said...

@Diana @ bilakukatacinta haha, saye memang tak nak buat benda2 tu pun. setakat menghangatkan suasana pakai nama Min Ho. nak cerita pasal minah orang putih tu la sayang

^__^

said...

@hayatFARAH haha, amek la. kim bum comeii gak. ;) macam baby face.

Nurnajwa said...

Alahai, semata2?

*haha, igt obses dkt G-Dragon ke XD*

atyn nayn said...

waa~ sanggup ha dia potong. cm mengerikan je. huhu. kalo atyn takya potong deh. lee min ho cakap slang atyn yg tak cm korea tu comel. wakaka! *penipu besar+perasan :p