SYOK NYE MENAIP


Assalamualaikum w.b.t




Agakagak sudah lama dan naik bernanah mulut beserta bibir pada owner belog yang mengajak aku pergi masuk eh eh menjoinkan diri dalam segmen nih. Siapakah gerangannya? Siapa? Siapa? Warghh, saye punya sekandallah!  



CIK BESKOD




Cik Beskod, mintak ampun banyakbanyak pasal lambat menjoinkan diri. Hehe. Tapi lambat lagi tarikh tutup dia, 22 Juli 2011. Tapi nanti kalau join lagi lambat, nanti tak boleh nak gulagulakan owner segmen. Haha










Lepas dah bace entry beliau berulang ulang ulang kali, ni yang saye paham.

" Ceritakan kenapa korang rasa syok bila menaip kalau korang..."  

sambung ayat tu




Aku rasa syok bila menaip kalau aku tengah seronok beronokberonok korek hidong. Esh, salahsalah. Kotor weh keyboard Yamaha aku ni karang diseret oleh taik taik itu. Kehkeh. Pengotor lah kau 'Ain!




Aku rasa syok bila menaip kalau aku menaip sambil mendengar muzik yang macam bagi tenaga yang berjimbajimba supaya jari jemari aku menari nari dengan lebih laju macam puting beliung Katrina. Dalam kondisi yang tengah seronok tu, aku paling pantang kalau ade jelah mikroorganisma seperti popokus, lopopoki, makekerit, nomeerititik dan jimbuneril. (Nama dibina sendiri) =_=



Menatang tu semua tugas dia satu je, gigitgigit sambil mengepot kulit badan aku yang halus lagi mulus ni. Kenapa mesti kau gigit? Pergilah gigit Boboy tu!




Menaip memberikan saya satu kepuasan (monolog membayangkan diriku ini sasterawan terulung negara seterusnya) yang bertongtong macam tong asid yang lanun tumpahkan dekat laut tu. Kepuasan? Ye! Bila saya menaip terasa diri ini di awang awangan. Hilang sudah lantai rumah, hilang sudah bear bucuk, hilang sudah bantal pelok mosok, hilang sudah kucing kesayangan yang digomol setiap hari.




Kalau semua hilang, ape yang tinggal? Tinggal jari jemari ini beserta keyboard laptop. Habes badan, kepala dengan screen laptop? Ikot sekalilah!!




Last sekali aku rasa menaip memberikan kita satu dimensi baru (membayangkan diri jadi angkasawan negara seterusnya) yang mempunyai paksi yang dicipta oleh kita. Kita berada di dunia kita dan kita akan rasa gembira yang berbakulbakul kalau orang lain turut serta dalam dimensi yang kita cipta tu (sebenarnye nak cerita pasal blog je).




Kesimpulannya, menaip memberi aku satu ruang kepada diri aku untuk mengekspresskan apa saja yang terbuku dan berbukubuku dalam dada ini yang mengandungi hati, jantung, ribcage dan sebagainya.






SEKIAN REPEKAN DI MALAM SABTU JENG JENG JENG GONJENG







TAG:


3 comments:

atyn nayn said...

ohhoo kite di tag lagikk! hehe.
insyaALLAH kalo rajin t join laa. hehe. kena wat ayat tuhh. huhu. otak da beku kot. haha
btw, gudluck! :D

cik Beskod said...

tahaniah kerana berjaya menjoinkan diri ahhaha gud luck hehehhe

LengloyLengchai_HACKS said...

kentot jap...hahaha..
mmg layak la msk kontez ni..
typing ko to ade2 jo..
huhuhu