Nama Gelaran Kau, Eh Nama Aku Lah!!



Assalamualaikum w.b.t





Aku bangun tidor, kemas katil (agak lame kat sini), pegi mandi, sarapan nasik goreng podeh melaha by uri omma. Whuish, akhirnya aku dapat jugak hidup normal. Erm, maksodnye ikot susunan. haha. Setelah sebulan duduk rumah, semuanya jadik abnormal, tonggang langgang. Kalau duduk asrama dulu, malu siot kalau lambat mandi. Pukul 1 baru kau nak pegi mandi. Tapi apedehal, semua sama je. Kecuali kepada yang rajin.





Opps!





Sambil mengelap pelohpeloh lepas jemur kain di jemuran, melelehleleh sih. Boleh bayang?





Terus menaipnaip kat sini. Nak mengimbau kenangan silam. Tengok otak aku berfungsi lagi ke tak. Haha. Kau ingat senang nak review balik nama yang orang dok panggil aku dulu. Huish, perlukan perahan yang banyak. Jangan peloh menitiknitik kat keyboard sudah! Trauma aku keyboard rosak pasal dulu aku tumpahkan Campbell atas keyboard laptop. Rosak laptop aku!




1. Ko'In
Impak besar nama ni. Kenapa? Nanti last story ni aku bagitau. Aku ada kawan ni, ni masa form 3 ye. Dia selalu cakap nama aku macam nama adik dia. 'Ain. La, memanglah, bukan aku sorang je nama 'Ain dalam dunia ni. Famous tau nama 'Ain ni. Promote jap. Hehe. Then, dia cakap kalau dekat rumah dia panggil adik dia nama Ko'in. Dan tidak pasalpasal diri aku yang tak bersalah, comel lote kiut miut ni pun turut dijebak olehnya untuk dipanggil Ko'in. Hesh tak boleh belah betol. Mulalah kawankawan aku yang lain memanggil aku Kokokokokokokkkkkkkkkkkk...in. Pastu lukis gamba ayam tengah berkokok. Hampeh betollah kau. Huhu. Tapi yang menjadi ingatan sampai bilabila dalah kerana orang yang panggil aku Ko'in tu dah tak ada. Dia dah meninggal. Hurm, sedih pulak bila taip ni. Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah supaya dia tenang di sana.

Budak laki kelas aku masa Form 3. Dia ada kat situ. Sorry gambar burok due to kamera cabuk C3 aku.




2.Chorn Chorn
Nama ni adalah hasil daripada Upper Form aku. Budak laki kelas aku jugak yang bagi. Alasan? Alasan yang paling tak boleh belah yang aku pernah dengar dalam riwayat hidup aku. Dia orang kata aku ni pantas macam lalat. Plus, chorn chorn tu maksudnya lalat dalam cerita anime Bleach. Woii, kau nak jugak seret aku dengan demam Bleach kau orang semua. Huish. Dan kawan pompuan aku pun ada yang menggilai Bleach ni. Aku je yang tak terjebak. haha..Tapi, aku tak tau lah part mane yang dia orang nak cakap aku pantas macam lalat. Lalat tu laju ke dia terbang?  Toink toink




3.Mama cat/Doraemon
Haa, nama yang ni agak famous sebab dari aku form 1 sampai form 5 ade je orang yang memanggil sayupsayup nama aku dengan nama ni. Kenapa ? Kenapa ? Kenapa ramai sangat yang suka nak panggil ni? Sebab, aku sayang kucing! Tak kisahlah kucing tu kucing kat sekolah ke, tepi jalan ke, kat kedai makan ke, pasar ke, rumah orang ke, semua tempatlah senag cerita. Semua kucing aku sayang. Tak kisahlah kucing tu ada kurap ke tak ke, comel nak mati ke ape ke, semua aku sayang. I lebiu kitty kitty!




4.Senget
Nama yang ni pulak time atau zamanzaman aku dekat Poli. Hehe. Kenapa senget? kenapa? Ape pasal? Dah tak ada nama lain dah? Baik Angelina Jolie je. Tak pun Herot berot. Haha. Ni semua adalah garagara aku tulis nama aku dekat myspace dulu. I wrote "Sangat Senget What A Senget World". Eh tak sangka pulak boleh jadik hits pulakkan kat sini. Dah habis semua orang nak panggil aku senget. Hadoih. Dan aku pun rase macam dah sebati, eh eh bukan se-bati, ber-batibati dah dengan nama tu. Haha. Jangan kepala aku senget nanti sudah!!


See! See! Nama aku. Haha! Baru lah nak terhegeh hegeh onkan Myspace pasal nak Print Screen. Woahh







Itu semua nama nama aku. Aku 'Ain. hehe. Kau orang? Mesti macammacam nama ada kan? Kak Leha? Gambit? Spendaman? Blaa blaa dan blaa.. Selalunya nama gelaran ni famous untuk budakbudak asrama. macammacam nama dia orang bagi. Macam budak asrama sekolah aku dulu. Dedaklah, Dedau lah, Babas lah. Aigoo~ Tak terkira nama dia orang.





Tapi ada jugak orang yang aku jumpa dia macam obses sangat dengan nickname dia tu, Sampai orang lain yang ada nama sama pun dia nak marah. Ape cer beb. Bukan kau sorang je hidop dalam dunia ni. Taknak nama sama, pegi buat rumah kat kandang lembu tu ha. Kompem nama tak sama. Jadi, jangan terlalu obses ye kawankawan.





Kau horang? Agakagak ape nickname yang paling hampeh kau orang pernah dapat?


18 comments:

siti kektus said...

nama saya siti. tapi bukan nama sebenar.

jessica alba. panggil jess pon cukup, hehe ;)

Freaky said...

kucenggg kucengg kucenggg.. maaf =_=

cik Beskod said...

nama sebenar org panggil jane.. p bila hari tu terdetik nak buat nama ALYA JANE kat fb haha dah jd nama komersial pulak nama tuh hahaa,.

but now i was a monster or cik Beskod hehehe

said...

Siti Kektus : Mak aih, jessica alba roman eyh. sejak bila pakai tudung nih? hahah

said...

Freaky : Uikss nape ngan kucenn?? comei tau! hhhehe

said...

Cik Beskod : mak aih miss A yang saye kenal dulu dah bertukar jadik monster. hahahaa

sergeant keroro said...

hehe, brad pitt XD

atyn nayn said...

saye atyn. tp sejak kwen ni, org panggil MRS.LEE MIN HO. wakaka :p

said...

sergeant keroro : eh bukan sajen ni katak ke? Hahhaa

said...

atyn nayn : eh, sejak bile awak kawin dengan dia ni? Abang xda bagi pun surat nak berpoligami...hahahaha

Diary oF Mine said...

heh... mcm2... sy lak, budak wangi... :DDD

said...

Diary Of Mine : Ni mesti sebab suke pakai bedak takpun perfume..hehe

sifu im said...

aneh giler name gelaran ko..aku gak org gelar im je..cool gtu..haha


klu ko free, ko join g.a aku ngn ila k

said...

sifu im : memang aneh pun, sebab orang yang bagi pun macam nak aneh. haha. ok bro..! nanti wa tgk g.a u..

stellaizz said...

GELARAN PALAING HAMPEH STELLA ADALAH "bait" buruk benor name tu cikgu bg dulu :)

said...

stellaizz : huish lagilah pelik nama tu. 'bait' ..mesti cikgu tu lagi pelik.hehe

Lorine said...

I'm sorry about that i can't read your blog, but thanks for the little comment on mine. I also hope that you would get lots of great days. :)

said...

Lorine : thanks for dropping by at my blog. really appreciate that!