"Aku join Contest The Best Picture of Me :) "



Assalamualaikum w.b.t



Sambil memisatmisat mata, hujan renyai renyai kat luar rumah, aku edit gambar. Ye, keje aku memang tak habis habis edit gambar. Macam dah sebati pulak kan. Heboh lah kau 'Ain.



Setelah post post aku dah lama tak bertajuk Contest, aku pun pikir, hari ni aku nak carik Contestlah. Pilih pilih dulu. Sebab kalau aku, antara GA dengan Contest, aku prefer Contest. Tak tahulah kenapa. Mencabar sikit kot. Mencabar ke? Pakai tulis je kot. =_=



Setelah aku pilih memilih contest contest ni tadi (macam pilih ikan kat pasarlah pulop), aku tertarik, bukan setakat tertarik, dia macam menarik narik jari jemari aku yang mulus ni supaya memicit butang ke owner contest.






Dan gambar yang dipertaruhkan adalah 



Cop copp! Ni gambar banner okie! Prank on Friday. Untonglah gambar aku macam tu.



Engku Sofea ni cakap kita kena letak gamba Solo. Solo hokei! Solo. Tak boleh nak letak letak tangan orang lain ke, ada sikit rambut acik pakwe ke, tanda tanda peace dari jari sahabat sejati ke. Semua tu tak boleh. Body kau solely hokei! Solely your body along with your head dan blaa blaa.



Dan lagi satu, boleh letak gambar sebanyak mane pun, tapi gambar pertama yang dipilih. Apa maksodmu? Dan kau jangan gatal gatal nak tepek gambar muka je. Setakat buat mata besar bibir halus nipis tu, tak payah. Semua orang boleh buat. Nak pose lain, pose ye. Sila pose, berdiri tegak pun boleh. Agak agak aku nak letak berapa? 10 das gambar ? 5 ketol ?





Kenapa saya rasa dua gambar ni best? Kenapa? Kenapa? Sebab saya rasa inilah kenangan makan angin yang paling best ditambah dengan scenery yang menarik around Masjid Kristal dengan Taman Tamadun Islam. Dan satu lagi yang meyakinkan gambar ni yang paling best sebab ada kenangan kerja gila aku. Sepatutnya time ni aku pakai tshirt ngan jeans, tapi dengan tak semena menanya aku terus pegi tukar baju yang nak ala ala baju Na O Mei ni dekat Masjid Kristal. Bau kedai Pasar Payang tu boleh tak? Dress aku tu baru je beli beberapa jam yang lepas, tup tup terus pakai. Haha. Nak feel Na O Mei lah tu (Time ni tengah famous dengan Na O Mei. Sungguh aku terpengaruh)




Dan dengan rasminya aku nak tag kepada :





Kepada yang ditag, jom usha usha contest ni. Hadiah menarik, contest best, syarat simple!


11 comments:

Cik Kasut said...

ain cam ne nk edit gambo yek???km nie dh ler x tau nk edit gn adobe nie. zero knowledge da :(...

tolong ajarkan yek?

said...

saye pergi terjah belog cik kasut ye!!

atyn nayn said...

mrs lee min ho da join! HAHA
thanks tag :D
gambar kak ain lawa. nice view!
:)

said...

atyn nayn : arghh!! rase tua bile dah kene panggil akak..haha..good luck dear...!!!

=D


*nanti kite suruh min ho tgk. sape dia suke. hehehe

sue perbs.. said...

cantek nye pmandangan kat situ

SANDRA AZWAN said...

Salam dear, bukan main lagi pose! hehe..good luck yer..;-)

said...

sue perbs : cantikkan? nanti ade masa pegilah holiday kat situ. terengganu..


=)

said...

Sandra Azwan : thanz mr. sandra atas komen yang membina dan bina tu..hehe..kalo bab2 pose ni, memang bukan main!!

missamy said...

cntik laa gmbr tuhh . btw , good luck :)

cik^syera said...

cumil lah! hehe suke dress tuh!good luck dear :)

anak mak said...

dah abeh ke contest nyee?nk join jugaaak..heeee