♥Aku Nak Dapat Baby♥

Assalamualaikum w.b.t


Aku jarangjarang betul nak update pasal sekeliling aku. Bukan apa, aku bukanlah seperti Cik Epal atau Hanis Zalikha atau Ben Ashaari atau Marya Hana atau Yuyu Zulaikha yang kalau update pasal tu semua, berdoyondoyon orang nak baca. T__T


Tapi takpe, aku nak update jugak! Kehkeh. Semangat pertiwi betollah!


Ohh, btw aku ke yang pregnant? Tahniah 'Ain, berapa bolan? Haha, bukan aku! Bukan hokei! Wa single lagi derr. Baby tekak ada lah. Tak lebih daripada itu. Aku bukan janda. Tskk


Bila aku nak naiknaik je kereta pada super petang tadi, akak aku cakap

'Melawa polak kau!'
Eh, alaala gitulah ayatnye. Woi Ayong, takyah bace belog ni.



Ok, aku pakai shawl yang dah berumur berabad kurun lamanya. Selesa utama. Tolong ye readers, jangan tertipo dek gigi aku yang macam gigi arnab tu. Tak tau kenapa dalam gamba ni gigi aku tetibe membesar pulak kan.


Yeah, and off we go to shoppin! Oh, sori lupe cakap, baby tu baby maksu aku. Haha. Dan dibawah ni gambargambarnya, ENJOY!




Budak kecik ni dipanggil Kukumi. Kakak dia cakap ' Mulamula adik taknak baby, tapi lepas tu nak baby pulak' . Esh boleh pulak macam tu. Boleh reversed-biasedkan ke baby tu? Haha





Inilah budak yang dipanggilpanggil kakak tu, gambar dia yang paling banyak sebab dok ngekor aku je. Hoho. Dia selalu cerita masalah dekat tadika dia kat aku. Masalah utama dia "Pemadam hilang". Asal aku bagi pemadam je, hilang. Asal bagi je hilang. Lastlast, dia pulak pergi ambik pemadam budak yang curik pemadam dia tu. Dah habes sentap agaknye. Hoho. Jangan dia bilang aku yang ajar buat macam tu sudah. Hadoi!





Ok, memang kami sudah terjebak ke arah lain. Haii, banyaknye baju lawa! Aku nak beli satu mall boleh tak?


Gambar mak kepada budakbudak ni tak hado polak. Takpelah. Dan besok aku dah start menjaga anak kambing ni semua pasal mak dia orang dah masok wad. Maybe besok bersalin. Insya-Allah. Semoga dipermudahkan segala urusan.  Habis la kau orang. Budakbudak ni semua dok kate aku garang. Kehkeh




Siapla kau orang besok aku jadik budaksitter kau! HAHA

23 comments:

LengloyLengchai_HACKS said...

bez nyer klu betol2 ain da de beby.. wahahaha.. dapat aku merasa jadi kakak nanad..hahaha ;)
peace yooo..

cik Beskod said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeee baby baby baby hhehehhe

said...

lengloy : hang pangkat makcik!! haha

said...

cik beskod : babyyy comei!! hehe

youhazreenda said...

kadang2 bile i tengok babies ke, budak2 kecil yang comel ke, tetibe rase nak cpt kawin & nak ade anak sendiri cepat2 kan? haha gataii :D

said...

youhazreenda : haha, gatai itu d mane2. saye pon gitu.


XD

LengloyLengchai_HACKS said...

kotgk aku betol2.. nampak macam macek kew..??? KAKAK OK..HAHAHA

said...

lengloy : dah nanad, aq dah belek dah muke kau. dah sehabes belek dah. haha


XD

alif haris said...

hehe .. selamat jadi budaksitter yg garag :D
hahahaha

said...

alif haris : im on ma way. hehe

XD

Bui Junaidi said...

ambik pengalaman yer..bgs2..kalau ada baby sendiri nnt,senang..hehe

syiela said...

cepat2 kawen nanti blh dapat baby ^_^

cik kacak said...

alololo , comel nye ;)

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/makin-dekat-makin-terbiar-belog-ni.html

said...

bui : haha, habesla budak2 ni kene jage dek kakak garang.


XD

said...

syiela : haha, lambat lagi kawen. baru 21.hoho. tapi mak saye kawen umo 21.


XD

said...

cik kacak : yang mane satu hok comei? hehe


XD

A retarded kitty said...

baby kecik dan besar, dua2 comel

ika said...

haha~ ain jaga budak2 tu lek lok k...pastu sila kasi pemadam kat dak kiut tu 20 ek...:p

said...

kitty : budak dua orang tu dah rupe amoy dah. hehe


XD

said...

ika : haha, pemadam asyik hilang je, kasi penampo sedas kat budak yang selalu curik tue baru elok agaknye. hehe...kejam la polak..


XD

MissViVio said...

hehehe...tkutnya babysitter ni..garang...wow!! :D

said...

MV : haha, garang nihh. aumm!

alif haris said...

haha tp muke nmpak mcm tak menakutkan je :D