Oppa! Oppa! Oppa! Wanjang Cutaaaa! GILA



Assalamualaikum w.b.t

Hokei, sekarang sepatutnya aku hadap tv3 cerita Amanah Dalam Cinta, tapi aku skip pasal cerita dia yang macam nak suck gitu. Urghh. Memanjang nak sedih, aku tak sukelah!

Haha, walaupun entry entry saya bukanlah macam pisang goreng orang lain yang sentiasa mempunyai kekomen yang berdoyondoyon. Setakat sepoloh dopoloh adelah. lima poloh anam poloh, tak delah derr.
Tapi tetap nak buat jugak post ni. Nak jugak nak jugak! Haih, gedik! Haha

Hokei berbalik kepada tajuk entry saye, hehe. Dah tersenguh dah. Ade beberapa cerita yang memang aku tengok macam nak gila. Hokei, nasib baik tak gila. Weyy, cerita dia best. Aku tak boleh nak tahan. No doubt. Hehe. Kat bawah ni adalah rupa aku kalau dok hadap drama Korea sampai berokband dah exceed dari usage dia per month.





Nak naik geli? Ok, shut up. haha. Muntah kat tempat lain. Kepada yang tak suke Korea, drama Korea, apeape aje Korea, sila jangan teruskan pembacaan. Entry nak gedik nih. Pegi bace entry Transformers kat bawah.

Hokei, cerita yang tengh membarra dalam hati aku sekarang nih adalah Secret Garden!! Yeahhhh!! Wa minat giler, padahal baru mule nengok malam tadi. Kenapa aku tengok? Setelah aku tak tahan dengan statement orang ramai yang macam ni :

Secret Garden is good
Secret Garden is the marvellous drama I've ever watched
Secret Garden is way best

dan paling tak tahan bila tengok cartacarta dekat Epdrama





Nampak tak? Yang dia dok tulis besarbesar tu. Wey, rasa curious membuakbuak. Aku tau cerita ni dah lame. Lama tak lama lah. Baru je habis bersiaran kat Korea bulan Januari 2011 ari tu. Memang dia tak baru sangat macam City Hunter. Tapi aku nak cakap dia best jugak!

Tanggapan mulemule tengok, eyhh asal hero tak hensem macam Lee Min Ho. haih,haih tapi bile lamalama tengok, Hyun Bin Oppppa, wanjanggg cuta! Haha, tu perkataan aku belajar dari drama nih.







Hokei, at first I thought drama nih kind of jiwngjiwang but it turns out to be a hillarious drama. o do ka ji?  Haha, kau orang tengok baru tau dia best ke tak. Betolbetol kelakar. Takde part yang sedih, susah nak cariklah. Kalau ade pun, sikit je. Cerita dia macam alaala freaky friday takpun Its A Boy Girl Thing . Kat mana yang sama, dia orang change body lahh! Hokei, serius lawak, kejap lagi aku nak tengok episod 6. Dia orang dah bertukar badan . Hehe



Part ni yang kelaka mase episod 1 time Gil Ra Im drive kereta. Ngahaha





Hokei dah memang cukop gilagila. Arghh, dua dua pun cute mute. Aku tak tau la pulak orang Korea pun buat cerita switch body.

Bila Joo Won ni dok bayang Gil Ra Im kat sebelah dia, dia akan mula buat tongue twister ni


Joo Won’s Tongue Twister
(Romanized Version)
kim su-han-mu guh-bu-ki-wa du-ru-mi
sam-chun-kab-ja-dong-bang-sak
chi-chi-ka-po sa-li-sa-li saen-ta wuh-li-wuh-li
sae-bu-li-kang mu-du-sael-la
gu-ruum-ee huh-li-kae-een dam-byuh-lak
suh-sang-won go-yang-ee ba-duk-ee-nun dol-do
(Translated Version)
Kim suhanmu three thousand turtles and cranes
suddenly dongbangsak Capo Chichi Warriors Warriors
sebeurikang Sari Sari Center Tanning Cellar Wall
seosaengwon hurricane clouds rolled two cats that go



Macammacam perkara gila dia buat dekat Gil Ra Im nih. Memanjang menjerit sepaksepak je aku nengok diorang nih. Haih





Part yang agak berdebar debar. Ngahaha. Best best. Look forward to it. Cehh. Dan aku baru tengok sampai sini.






Omo Omo dia dah switch badan !! Haha. Arghh, kejap lagi nak sambung tengok.

Sebenarnya, aku saje caricari cara nak buang masa sambilsambil tunggu City Hunter bersiaran kat Korea hari Rabu dengan Khamis ni, Jadi dia orang tak haplot lagi kat Epdrama atau Youtube. Tibatiba tak sangka lah pulak yang drama nih bapak punye best. bukanbukan, atok punye bestt! Hehe





Haih, sorry Lee Min Ho, I terjumpa pakwe barulah. Hehe. Jangan risau, nanti I tengok u beraksi Rabu ni ye. Sejam aku nak siapkan entry nih. Mulot pun dah herot berot. 


dan Oh ye sambil sambil aku tengok drama Korea, aku meseg dengan kawan aku, cik Anis. Dia ada kat mantin sekarang nih. Attending class at NSSDC. Ada sapa2 pergi situ?




Comel kan dia? Muka nak macam Oppa Oppa aku dah pasal mate sepet. hehe. FIGHTING ANIS!!







Kau orang, JOM LAYAN SECRET GARDEN!!




16 comments:

Freaky said...

kadang2 suka gak korea kerana hero hensem dan heroin sangat cun :D

said...

Freaky : saya bukan kadangkadang. selalu suka..hehe...ni semua garagara hero dia yang tak boleh nak dudok diam.

miss A said...

sis i like korean drama too hehe tapi stakat nie yg ade lam laptop miss A nie juz cerita full house, my girl, dream high, marry me mary, baby and i, dan secret garden hehe.. boy over flowers pon ada heehe cter jepun pon ada hana yori dango hehe best mcm boy over flowers cter nie tpi version jepun hehe kalau cter cina romantic princess je ahhaha .. kalau cter dalam malaysia nei kak limah je ahahha...btw i love korean drama hehehe

atyn nayn said...

aloloh! shukenyee~ tp min ho tetap di hati. haha. nak tgk gak cite ni. macik kite ade beli cd tp tak smpat nak nengok :(

LengloyLengchai_HACKS said...

gile2.. da tgk cam ni pon.. melompat2 da ha nak tgk..wahahaha...

アヌム ちゃん said...

laju ke broadband..kalau layan muvie ok je ehh..huhu

Benrauf said...

aku scroll bawah dan terus komen sebab malas nak baca. haha.

missamy said...

hyun bin mmg ensem :) btw , try tgk 49 days dgn my gf is gumiho . best !!

Cik Kasut said...

guminho pn best jugak.... skrg nie layan dream high...sbelom nie layan boy over flower....kan best klu jd cam jan di 2... :)

said...

Miss A : Yang ada kat Miss A tu kebanyakannye saya dah ada. Semua kot daha da. Hhee. tinggal nak tengok je ha.

said...

Atyn Nayn : Esh meshtilah shuke. hhehe

said...

Lengloy : Copek lah tengok! hehe

said...

アヌム ちゃん : Kalau pakai beruk ni, time laju memang sangat happi, tapi kalau time lombab, rase nak lempar je berok tu. haha

said...

Benrauf : Bagus pasal ikot nasihat. hehe

said...

Miss Amy : Woahh, Hyun Bin Oppa. hehe

said...

Cik Kasut : Lepas ni nak tgk My GF Is A Gumiho jugaklah. Best jadik Jan Di tu kalau xda halangan. Banyak sangat halangan cerita tu. Menitisnitis air mata saya.. hehe