Kartun/TV Show Aku Layan Dulu Dulu



Assalamualaikum w.b.t

Perghh, aku tak sabarsabar nak memeperkenalkan kau orang dengan bendabenda yang made my day duludulu. Haha. Kau orang hade? Cehh, tipulah tak ada! Takkan tengok je kotak tibi kat rumah tu, mesti ON punye lah. Jom tengok senarai cerotacerita aku! Syokk punye!!!






Cerita Doraemon ni memang aku tak boleh miss. Dari umur aku 4 tahun aku dok hadap benda ni. Haha. Asal pukul 7 je, mulelah menghadap tv 1. Time dulu, Doraemon ni ada kat tv 1.  Arghh, memang aku tak boleh tinggal kartun ni. Sampai aku naik hafal lagu Doraemon ni. Hehe, sumpah best doh! Budakbudak zaman sekarang ni, aku tak taulah korang tengok ke tak kartun ni. Rugilah kau orang. Asek hadap PS dengan youtube. Tapi Doraemon memeng popular! hehe. Ni aku ade jumpe satu laman web DORAEMON. Tapi aku tak paham dia cakap ape, pasal dia cakap Jopon.








Kau orang kenal tak kartun nih? Name dia Ninja Boy. Sumpah lawak kartun ni. Aku paling suke watak Shinbei dengan Hemoihhemoih. Hemoihhemoih ni kucing Pengetua sekolah Ninja ni. Haha. Kartun yang ni pun aku tak boleh miss. Mesti nak tengok jugak. Kau horang?







Aku tak taulah kalau kau orang kenal ke tak kartun ni. Tajuk kartun nih 'Sagwa The Chinese Siamese Cat'.Comel je kan? Dulu cerita ni ada dekat tv2. Sekarang taktaulah still ade lagi ke tak. Dah lame dah. Aku rasa sebab aku ni sayang kucing pasal aku asek tengok cerita kartun kucing kot. Haha.  Lagu dia pun aku hapal derr.









Hokei, kenal tak dedorang nih? Power Rangers wehh! Jangan ingat aku tak layan ceritacerita macam nih. Tapi, kalau babbab Power Rangers nih, aku memilih sikit. Tapi wa cakap sama lu, dalam banyakbanyak Power Rangers, Power Rangers Ninja Storm nilah yang aku paling minat. Aku siap hapal lagu tema dia. Sedap gila lah lagu dia. Dan Power Rangers paling aku minat, tu yang biru tu, nama dia Blake. Haha. Tolonglah 'Ain! Schopp it! Sorry, aku minat dia. Hehe.








Weyyy, cerita ni sumpah lawak. Hillarious okay! Kau tengok sikit muka budak hidong kembang kempis tu. Dia nilah yang lawak dalam cerita 'Even Stevens'. Tapi, aku rase semua orang kenal dia. Weyy, kalau kau orang tak kenal dia, get a life! Tengok gamba bawah ni, kompem kenal.



Ape? Tak kenal lagi. tengok lagi kat bawah.



Hokei, dah kompemkompem kau orang semua kenal kan? Haha, nama dia Shia Labeouf. First time aku tengok dia dalam Transformers, hokaloh dia ni. Haha. Cerita Transformers yang serius tu aku dah rase macam cerita lawak pulak bila teringat dia belakon dalam Even Stevens. Haha. Transformers, aku menunggumu!!





Hey 'Ain, sape negronegro nih? Weyh, ni cerita My Wife & Kids. Rugi kalau kau tak tengok. Dari bapak dia sampai ke anak dia, semua hampeh. Haha, lawak giler cerita nih. Tapi dalam lawaklawak dia, banyak pengajaran tu. Thumbss upp!!










Arghh, kalau nak diikotkan banyak lagi cerita yang aku memang betolbetol enjoy tengok. Tapi tulah, aku dah lupe. Pasal aku menghadap banyak sangat cerita. Nasib baik tak berkecai tv kat rumah aku. Haha.


*Ni cousincousin aku. Dorang pun minat Doraemon. Kau orang?


10 comments:

Dianaa said...

Diana pun suka Doraemon but takde la 1st. Yang first, semua cartoon disney :D

said...

dianaa : Hehe, saye memang suke Doraemon. kalau yang disney pun suke jugak. ;D tapi sangat suke Doraemon maybe sebab dia ada poket canggih tuh walopon doraemon ni dah kene buang kilang. hehe

aien NOT alien said...

adakah sebab nama kita sama2 ain @ aien maka kita suka tengok cerita yang sama?? huhu....xde lah...ni la cerita yang top2 masa zaman2 kita ek..tambahan lagi..gilmore girl, tomato man, thunder cat, dll....bnyak sangat....huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hanya doraemon kot yg menjadi fevret dr kecik;))

said...

aien : haha. hidup ain! kekeke..nampaknya tu jelah ceritacerita time zaman kita. takde spongebob duludulu. hehe. arghh! lupe pulak pasal glmore girl...tambah lagi, sabrina the teenage witch! hehe

said...

Fifiey : wahh, same lah kite. moh nyanyi samesame lagu doraemon. hehe

stuck said...

tmbah tmbah...conan!! heheheh~

said...

stuck : conan ade time sekolah menengah.hehe

Hayati Hamzah said...

saya suka jugak tengok semua ni sbb semua buat rse mcm nak ada power macam dia . sailormoon pun! haha

said...

hayati : haha, saye pun kekadang ade rase macam nak jadi power rangers. mase kecik berangan pakai jam power rangers. haha.