Facebook's Game Aku Ketagih



Assalamualaikum w.b.t



Hey hey, hello, hoi, haliu semua. Kau ketagih? Ketagih candu? Okok? Kemonkemon. Pilih yang sihat sikit. Well at least, gamegame kat facebook. Haha, sihat ke kalau main gamegame tu? tak berapa nak sihat lah, yelah asik terperap dan tak bersenam. Kau menggemok sorangsorang. Komputer tak gemokgemok. Tapi dia yang meletop nanti.


Hokei, hari ni aku nak memperkenalkan beberapa orang games yang aku dok ketagih picitpicit kat laptop. Hang ada? Hello, tipu takde! Pokerface ke poker game? Aku tak mainlah game pokerpoker tu. Tak minat! Tak best! Kepada yang suke, Im sorry!

Senarai game. Perlu ke? Jom ciauciau tengok gamba ikot turutan ketagihan yang paling ketagih sampai doc cakap, 'Maaf, dah takde harapan, harapan palsu ada. Kau nak mati?'








Cantik tak kafe aku? Baik hang kata cantik, aku putaq kapala hang karang! Name game ni 'Cafe World". Waaaaa..dunia kafe! Game ni lah aku dok main time aku praktikal tahun lepas. Masuk je opis, on pc, facebook>cafe world. Dah tak heran dah dengan notification yang berlambak dekat wall facebook. Meleleh leleh air liur masa menghias kafe ni.Almaklumlah, internet laju, opis berekon, kerusi empuk. HEAVEN

Hello, aku bukan setakat main aje tau. Siap pengaruh akak aku supaya dia pun main. Kehkeh. Tak cukup dengan tu, aku pegi pinjam acik pakwe punye facebook sebab nak tambahkan lagi makanan kat kafe aku. Gila tak gila.

Tak cukup dengan itu semua! Pergi pulak search dekat internet, 'cafeworld hacks', 'cafeworld tips n tricks', 'cafeworld blaablaablaa'. Haha. Gila seyh. Sampai dah berjutajuta lemon duit dekat game ni. Tapi bila sampai satu tahap aku dah achieve duit berjutajuta, mulalah aku meninggalkan game ni. Kejinya! Dah kayalah katakan. Siput lupakan kulit.





Apepasal aku seboksebok nak main game yang ni pulak? Pasal aku tengok kat wall kawankawan aku penuh dengan postpost pasal Farmville ni. haish, tak boleh jadi ni. Aku pun mesti nak main jugak. 
Jengjengjeng. Akhirnya aku pun bukaklah kebun. Mulamula tak paham main. Apemenda ni. Ee ee ee. Tapi, bila dah paham, hamik kau! Habes aku buat stail macam main Cafeworld. Pergi terjah incik googeli, carik 'Farmville Hacks' dan farmville bagai bagai bagai. Ok, jumpe jugak barang baik. Lu jangan mainmain ngan wa derr. Otak bergerak pantas je kalau main game.

Kejap je, duit dah berjutajuta lemon. Bila dah berjutajuta lemon, mulalah nak beli itu ini itu ini. Cehh, bila duit dah banyak, aku rase macam, Im da Queen kau tak King! Ngaha, serius tak matang. Siap harihari tengok kebun orang lain. tak cukup barang, pegi pm orang lain mintak barang. Tak tau malu 'Ain! haha.

Satu lagi fact yang tak boleh belah, untuk games Farmville dengan Cafe World aku boleh pulak pergi add player game dari luar negara. Jadik friends beb. Tett~ Memang Facebook aku dalam bahaya. Yelah, add orang tak kenal.






Hokei, untuk game yang ni, aku rasa, game nilah yang paling mencabar. Apesal? Dia akan mencabar kesabaran, mencabar kelajuan menaip kau, mencabar kedudukan bontot kau, mencabar kumankuman yang menggigit kulit kau sampai gatalgatal, mencabar kecekapan mata kau, mencabar air liur kau, mencabar otak kau yang bukan setakat diperahperah tapi macam dipampam dan mencabar mencabar mencabar. Arghh!

Hokei, macam kau tengok kat gambar yang last tu, aku ade dekat no dua tu. Tu yang pakai topeng tu. Ngahaha. Saye pemalu. Gelilah! Hey, aku tak taulah kawan aku si Paan tu pakai jin raya mane tah sampai dapat 6 ratus ribu lemonlemon tu. Hey, memang aku tak boleh nak lawan. Kalau boleh aku nak unfriend dia. Nanti aku jadik no. 1. Haha. Gilalah kau!






Hokei, untuk game yang ni,aku dok hadap mase aku sem 6. Jadi game yang ni aku baru berjinakjinak beberapa bulan yang lepas. Baru je aku main, mulelah berpikir 'Camane nak jadi kaya cepat ni'. Haha. Memang kalau main game, aku tak boleh nak duduk diam. Ok, tipu. Memang aku duduk diam, yang bergerakgeraknye incik googeli jelah kan. Yelah, nak tolong aku main game dengan lebih mantopp.

Untuk Cityville ni, rahsia aku jana duit adalah dengan pakai Cityville Bot. Perghh, kerja nak goyang kaki je nengok duit masuk banyakbanyak. Jadi, time nak final exam pun still boleh main lagi. Yelah, memang tak heavenlah pasal main dengan cara lain. Cara jimat masa. Hehe. Kau orang jangan jadi macam aku. Aku memang suke nak kaya cepat ni. Tak tahan wey, tengok orang buat rumah lawalawa. Aku? Sekangkang kingkong je. Haih.







Sekian, gamesgames yang aku ketagih di abad ini.
Yang main game tak sedar diri,









*Aku dah fired semua gamegame tu. Hehe


22 comments:

miss A said...

wah haha jom jadi jiran kat game haha hehe saya main city ville n empires and allies ahah selain tu main it girls ahhaha

atyn nayn said...

ahaha same! atyn layan cityville je.
hehe. kdg2 malas sb berokben asyik disconnected. potong stim tol.HAHA :P

said...

miss A : Woahh banyak jugak game yang miss A ni layan. nak jadik neighbor? jempotjempot. hehe

said...

atyn nayn : betollah tu. game ni syok nak layan kalau line berok kita laju. maybe berok kite ni berok bawahan. kene upgrade jadik berok atasan. hehe.

Arpiiz said...

haha, ni sume game fb ye.. kita main guli je..hehe

said...

eloklah tu men guli. boleh mengeratkan silaturrahim sesama jiran. tehehe..


=D

atyn nayn said...

ahaha.memang nak kena sembelih laa berok niy.hehe

said...

atyn nayn : betol. jangan bagi muke kat berok ni! hehe. nanti betambah ngadengade.

SHAFIQ HASHIM said...

Haha, Sama la dgn sy, sy pling suka main Game Farmville sdh hmpir smpi level 100, Cityville pun sama..Jd ketagih, tp skrg sy cuba utk kurangkn sbb melalaikan..

said...

SHAFIQ : woahh! banyaknye lah level mu. hehe. betolbetol game ni memang melalaikan. dah tak layan dah sekarang ni. cheewah..madah berhelah..hehe

fahmimustakim said...

paling tak suka game typing maniac tu..sekali main, takleh stop! hahaha

EiZaRaZiErYa said...

ahahhaa..gile game ke..??
ermmm..zie xpernh p0n maen game~ ehhee..xminat...xtw nape..tgok orang maen suke lah..ehehe..wink3 >_<

said...

fahmimustakim : haha.ingat tak suke nape tadi takleh stop upenyer. samelah! selagi tak boleh challenge org lain, xmau stop lah jarijari nih. hehe

said...

eizarazierya : woahh! berbelitbeli namemu! macam eira syaziera lah! hehe..takpe kalo eizarazieyra tak suke, moh nengok kita orang maen. hehe

munirah said...

haha,..dulu sangat ketagih gak ngan cafe world n farm ville... tapi bile dah start sem baru, dah jadi pudar sbb xde mase nak slalu main... lame2 terus berhenti.. hehe

said...

munirah : samelah! benda nih best maen time kite betulbetul bosan tahap gaban disertai line intenet yang mencurahcurah lajunye. sekarang dah slow sikit sebab persekitaran yang tidak mengizinkan. hehe

アヌム ちゃん said...

byknyee main gamee..heee..kalau dh start mmg boleh ketagih..huhu

Golden Rose said...

huhuhu....tak penahnya main game di fb

LengloyLengchai_HACKS said...

aku br nak jinak2 men game fb..hahaha.. tom pun eman invite..

said...

アヌム ちゃん : huhu, betollah cakap akak. sekali dah mule, harihari nak mule. hehe

said...

golden rose : kalau tak pernah, jangan mula! hehe

said...

nanad : haha, eman nih suke pengaroh yang hampehhampeh, cube pengaroh bace buku ke ape ke. kehkeh


=D