Lu langsi, wa tamau bayar lagi!


LANGSI?

WHAT IS LANGSI?

TAKDA DAH KE PERKATAAN SOPAN?

MENYIRAPP BRO!

MANA JANJI JANJI MANISMU?


Kau tak kesian tengok gamba aku tercongok sorang sorang kat situ?



Kenapa ye beruk aku ni lembap? Padahal dah bayar semalam makk! SEMALAM! Dia punya capacity pakai pun dah kasi kosong, tapi macam nak kena pijak pijak je aku tengok line lembap gila. Dah la siap bagi peringatan via internet suruh bayar, but still.....



As one of their consumer, I feel bad bout this. Bukan apa, lokasi rumah aku bukanlah pada koordinat sub-urban tapi URBAN bro. In the middle of the city, but still got stuck with my surfing.


Nak tengok cerita korea kat EPDRAMA!


KENAPA? BENCI!


Dan oh ye, kau orang semua tau tak ticket price for Malacca Zoo? Akak aku syebok nak tau pricenye. Dan aku pun search la kat internet. But then, harga yang dipaparkan sangat memberangsangkan. Nampak benor nipunyer.


Nampakkan tipunya? Atau ini bukan tipu tipu, ini betul betul. Ni macam harga zaman aku lahir dulu aje, 1990.


Anyone noe the price? 


TELL ME! TELL ME!


Kalau sesiapa yang tahu harganya, meh bagitau saya meh! Kau orang tak dapat apa pun kalau bagitau, point pahala saje ;) Aku tak sabar nak jumpe incik badak, incik gajah, akak kakak tua, abang rimau, akak zirapah and abe lembu. 


Eh, lembu ada ke?

22 comments:

Amirul Aqiim said...

aku rsa sekarang nie memang musim beruk2 menjadi lembab ah.. beruk ijau aku pun lmbab gak.. siput toi! grrr



eh kt zoo ada siput x?

Umie Artoqiemie said...

dah sampai limit?? oh nuuuuuuu..


aku tak tau pasal zoo2 ni

said...

mirul : aku ase ko bawak la siput tu pegi zoo. pasal aku ase dorang takde wat show sipott.haha XD

said...

umie : ko tak bace eh post aku..haha.. XD gotcha!

Iwanski said...

hehe..

merahitujambu said...

gunalah streamyx seperti saya.=p

alif haris said...

beruk2band skrg memang makin lembap .. huhu .. sedih !

yayath said...

hehe..kesian 'ain tercongok sengsorang kat situ:)hihi

ermm...sepupu sis ada keje kat sana..tapi x tau plak rege ticket nak masuk:)hihi

ehhh..tapi encik tunang sis baru g sana minggu lepas..nanti sis tanya ye:)hahha~~

Diana @ bilakukatacinta said...

ye kot ain..akak pernah g jugak..tp lame dah..dah 2 thn .,..rase2 rupe gitu jugak harge tiket dia....

anamizu said...

wahhh murahnye tiket!
ni cobaan kot nih..hehe






luv,
cik ana.

SweetLikeWhat said...

rase memang macam tuh harge tiket dia :)

CayZal said...

err,itu hari aku datang blog ni lain.. ni kenapa lain pulak.. musykil2..

atyn nayn said...

kakak beruk kite pon same ler. bule kwn. haha. lombab nak mampuih. phuihh! hehe. nak ekot g zoo. bwk abg min ho. :p

Peah Glemer said...

memang semua berokband cam ni ke? HAHA

Noh Kodiang said...

mintak guna nama k...

http://nohisme.blogspot.com/

cik Beskod said...

owh tidak huhu ini menyeban kan saya x mau langgan beruk.. tapi apakan daya dah nak msuk U nie nampak gayanya kene beli gak nie huhu.. nak beruk digi hahah

Zayani said...

dok melaka, tp tak tau la pulak brapa harga nye ;p

YOUsoF said...

Apsal comel sangat dashboard mu itu? ;D


Walaupun aku duduk Felda je tapi nasib baik coverage dah semakin ok.. Kalau dulu, menangis nak tunggu load 1 page.



Indah betul kalau harga tiket macam tu rupa.. Tiap minggu masuk pun takpa, Silap2 rindu nak bau najis2 dalam tu.. Hahah.

syahirooAhmad said...

dengan adanya streamyx.. semua selesai.. :)

ain, zoo melaka aku tak tahu.. zoo negara pun aku tak tahu.. kalau zoo yang aku create satu masa nanti, aku kasi free je kat kakak kau tu.. :D

Faaein Talip Roy said...

selembu ada kot.. ehehehe.. gunalah streamyx.. sure ok punya.. ;P

sarah hanafiah said...

celcom memang cenggitu .nyampahss :)

Elie Lily said...

guna streamyx, terbaik! :)