Buang masa, duit untuk Bini Biniku Gangster



Sebentar tadi, dengan rela hati aku membazirkan duit kekanda aku a.k.a kakak aku untuk menonton wayang. Tapi dia juga dengan rela hati memayung dayang dayangku. Opps, siapakah dayang dayangku itu? Kuang kuang kuang.




Hurm, tu poster dia. Nampak ganas, aku suka yang ada parang-parang pedang-pedang ni. Sebab aku rasa macam nak join sekali. Well actually, aku sebenarnya ada jugak pasang niat nak menonton Fright Night, tapi aku rasa macam ada aksi kelucahan disitu, jadi macam tak sesuai untuk dayang dayangku. Al-maklumlah, wayang arahan white people. Tak sah kalo tak hado bukak baju bagai, opps sekali lagi!


Dan sekali lagi kekandaku memayung aku dan dayang dayangku untuk melantak sampai pecah perut di Kenny Rogers Roaster, kiookk kioookk koookkk. Pergh, montot wa memang kene sopan disitu, almaklumlah nak makan macam style orang putih.




Dan setelah membuat order bagai bagai hampir sejam sebab aku dan dayang dayangku blurrr di situ. Kitorang ni duduk kat istana, mana pernah pergi tempat gini. Hukaloh, malu! By the way, apabila makanan sampai, aku dok tertanya tanya, question sana question sini, dalam hati je la,


' Kenapa aku dapat ayam bahagian dada ni? Kenapaa? Aku nak peha tu. Wuwuwuw. Tengok la ayam gemok bawah ni. Tak best bro. '


Opps, suppose to say Alhamdullillah for the rezeki. 'Ain.. 'Ain..





Aku tak tau kenapa rasa tak berapa sedap. Mulut orang melayu la katakan. =.= Kata berangan nak duduk London. Kalau ni pun tak boleh telan, haramm jadah la nak stay sana. Sebenarnya nak cakap Secret Recipe lagi best. Miahaha




Inilah yang aku sebok dok heboh dayang dayang dayang dari tadi, TARAAA!! Haha, Zul jangan marah den. Takpe, kau tak bace belog ni. Nanti den attach kat faceboook kau. Haha, aku saja saja je ajak dorang since dia orang pon da bosan nak mapuh kat tempat memasing, jadi aku ajak la ronjeng. 


Aku memang suka buat gambar berulang ulang. Jangan marah ye sayang sayangku ;D


Jadi back to bini biniku gangster tu, bukan bini saya, saya waras lagi! Ada rumes rumes yang mengatakan bahawasanya story ini meniru satu filem dari Korea. Aiyakkk! Betul ke? Saya rasa sikit aje yang sama dari segi bini dia gangster, yang lain adalah lain.


1. Bini orang Korea tu memang sangat hensomm
2. Bini dia memang nampak otai gilar
3. Bini dia memang nampak macam Kak Yong dan lebih Kak Yong dari Yana. Opps!




Jadi, kalau kau orang belum menonton boleh pergi menonton bolehlah pergi menonton. Jalan ceritanya okay. Rasa rasanya kau rugi tak 'Ain? Macam rugi RM1.00. Haha, okay iklan tidak berbayar.


 *Macam dah lama tak tengok Boy Iman berlakon, tiba tiba ada dan dah debab sikit. Haha


Tataaa!


Sambung sikit, tadi jugak aku hantar dayang aku Zul balik asrama. Pehh rasa macam nak meleleh leleh air mata aku pasal rasa macam hantar adik balik asmara eh eh asrama. Opps, aku tak tua lagii!






betol betol tataa

31 comments:

Bell said...

best ke cter tu?

said...

Okay la untuk lunch tengahari..haha ;D

myra abdullah said...

waaa..dah tgok citer tu..amacam syok ta?

Amirul Aqiim said...

brader kat depan kdai tu, apasal mcam sedih je?

syahirooAhmad said...

waaaaaaaaaaaaaaa. mencinye. pegi tak ajak!! xmo kawan ngan kau la ain~

budakampung said...

gua dah lama tak tengok muvi..bila nak belanja gua tengok wayang ain??

Umie Artoqiemie said...

pergh habis kau makan.. kata tak best. aku macam x suka ja cerita bini2ku gangster wuwuwuwu..haha. padahal aku belum tgok lagi.

nick dot anis said...

i blum smpat nak tgk wayang la...wawawa bz nyeeee

nurul nadia nasir said...

johnny eglish lagi bestt hihi :)

sergeant keroro said...

macam best jek, HAHA

Diana @ bilakukatacinta said...

ahkak nak download je lah ain...hehe

merahitujambu said...

smlm pon layan bini2 ku gengster..best2

cik Beskod said...

eeeeeee best nye.. untung la pergi tgok wayang huhu....

Lea Isnawi said...

lama x makan kenny rogers

syakey said...

tgk poster korea tu macam lebih gerun ja dari binibiniku genster. haha.


ohhmaiii, krr. macroni cheesee dia,nyumnyum!

said...

myra: okaylah sebab ade sahizi sem..hehe ;D

said...

mirul : aku tak tau nape, ko kene tenya dia..haha ;D

said...

syahiroo : waa sampai ati xmo kawan, kuar ngan be'ah la camni ;D

said...

budakkampung : tunggu kau abes sekolah baru buleh banje. miahahahaa

said...

anis : xpe, buat yang penting dulu. tengok muvie x penting pon ;D

said...

umie : kau xyah la tgk. lau suke sahizi sem baru tgk. haha

said...

nadia : kite dah tgk da johnny english. tgk lam laptop..hehe ;D

said...

keroro : okaylahh, boleh tahan not bad ;D

said...

sis diana : nanti kite donlod sesamee..hehe ;D

said...

MIJ : wahh!! samelahh kite! Hahaha

yayath said...

'ain!!!

sile blanja sis makan kenny rogers..hihi..x pernah p mkan situ lagikk:)hahha~~

meaw said...

orang kata best....secret recipe best kot :)

Bilal binti Robah said...

tingin nk tgk biniku gengster tp errr tggu download je ah
tgh sengkek ni
wahaha

hey darl
im taggin u in my latest entry
sudi2 la wushar yek
:D

Ain SSB said...

Aww selalu kalau movie melayu baru keluar tak boleh nak tengok dan2 tu...kena tunggu orang upload dulu...tak best betuii! huhu.

But waahhh ayam roast tu nampak sedappp! :)

zulhilmi tempoyak said...

tgok gmbr mcm dah poster bini2 ku gengster tu dah...

tp btoi...

rmai kt x best..

huhuh

SweetLikeWhat said...

lapar pulak tengok makanan2 tuh :)