What it takes to be 'Matang'






Assalamualaikum wbt.


Hey, hello, haliu, halo hoi hahaha kepada semua. Selamat pagi. Kan?

 
Okay, senyum dulu.
Kejap, tengok dulu gambar bawah ni.








*Abaikan muke yang membolat tu.
Agak-agak kau orang, dah matang ke belom?
Haha, okay, umur dah 21 kot.


Tapi still ada jugak orang cakap aku ni bayebaye awek baru habis sekolah
What the fish.
Eh, tapi takpelah. Agak muda disitu!
Okay, kau orang dah boleh senyum.


Tapi, agakagaknye, apa yang it takes to be matured ni.
Sebab kalau nak diikutkan, 21 ni dah boleh jadi macam orang tua.
I mean, perlakuan maybe.
Hey, kalau nak gelakgelak besar sampai terkeluar semburan air liur boleh tak?


Kalau kau buat macam tu, kompem hilang terus keMachoan.
Aku suke gelak besarbesar ni.
Haha. 
Tapi, kalau nak diuukur dari segi penulisan macamane?
Contoh-cara berkomunikasi dengan kawankawan.
Ayat nak karangan SPM je. Haha








Okay, tu cara aku bercakap dengan kawankawan
Sumpah, tak berjiwa lembut macam perompuan melayu terlast.
Kalau macam tu tak matang jugak ke?
Haha, tapi takpelah kot.
Still perompuan.
Kau horang?



Hokei, tengok lagi gambar bawah.




 
Hoi 'Ain, mane kau hamek gamba dia?
Aku googeli myspace dia. Pastu curiklah.
Hey, sungguh tak matang.
Aku dah meninggalkan zamanzaman ni.
Fuhh, nasib baik dah tak terbawakbawak fairytale lagi dah.
Haha, naya ceq! Buat nyelah lelaki tu laki orang, mau tak kacau bilau.












 
Okay, aku takkan buat muka seperti diatas tu LAGI !
Muke mintak penampo seratus das!
Rase menyampah pulak tengok
Padahal, pose macam tulah yang digilai dulu.
Serius, nak muntah!




Agakagak ape lagi ha?
Okay, cik 'Ain dah googeli tadi
Caracara menjadi matang.
Sila muntahmuntah





First, ketawa kau tutup mulot. FAILED
Kedua, jalan yang sangat lemah lembot. FAILED
Third, kelipan mata yang perlahan+menggoda. FAILED
Empat, matang dari segi fikiran. MACAM ADA HARAPAN













*Muke matang macam ni ada jual kat pasar malam tak?














Jadilah orang yang sabar sebelum hendak menjadi orang yang matang.
Kerana matang itu datang daripada kesabaran.

*I follo u, u follo i. Matang tak?

12 comments:

Freaky said...

freaky rasa diri freaky masih tidak matang =_=

sergeant keroro said...

biar perangai cam budak2 asal pikiran matang XD

said...

jangan risau freaky, saye pun xmatang lagi. hehe

sergeant : ayatmu boleh dipakai.hehe. =D

miss A said...

skandak miss A hehe... yer biar miss A panggil skandal miss A nie kakak hehe sebab miss A mude dari skandal dia hehe.. muka kaka mcm muka cikgu miss A kat skolah lama dulu hahaah

Srikandi Cinta said...

Huhu.. matang biar kena pada tempatnya ye tak :)

ayu cheese cake said...

still awet muda. wuwuwu ayu bru 19, ade akak 21. Tpi bila org tnye mesti ayu yg kene label akak. hampehh :| frust rasanyaaa :'( sob sob

said...

miss A : lepas ni bolehlah panggil sekandal miss A ni Kakak Sekandal. Miahaha. Yang rupe cikgu tu tak boleh belah. Kalau saye jadik cikgu, semua muridmurid kene lompang jopon kalau xsiap homework. KEJAM!

said...

Srikandi Cinta : Betul tu. Matang kene bertempat. =) Saye jadi matang kalau depan orang yang lebih tua je. Hahaha! Tibetibe je jadik lemah lembut, pemalu, pendiam. Dalam erti kata lain, Plastik! huahaha.

said...

Ayu Cheese Cake : Warghh, kes ayu ni sebijik macam kawan saye punye kes daa. Semua orang ingat adik dia tu kakak, padahal yang kakaknye dialah. Woarghh, adik lagi matured. Bahaye nih!

アヌム ちゃん said...

21 muda lagi tu..heee

said...

akak! saye nak jadi mude cam akak la..hehe..comey je

AyieOthman said...

biarlah muka pun tak matang pun, tapi hati kite matang nye pun ok la pun.

LATEST ENTRY : Kali Ini Nak Cerita Personal sikit