Fishtail Braid a.k.a Ekor Ikan

Assalamualaikum w.b.t

Time duduk sorang sorang ni mulalah diri yang hyper (ke hippopotamus?) nak buat benda benda merepek. Tadi, aku try try cuba cuba untuk menggayakan rambut aku dengan style ekor ikan. Eh, ekor ikan? Fishtaillah. Ni semua adalah hasil hasutan bila tengok rambut kawan aku yang kemain berfesyen pesen sunggoh walopon dudok dalam bilik. Haha.

Style yang nampak clean and kemas. Aku suka yang macam ni.

Yang ni aku rasa memang betol betol nampak macam ekor ikan. Haha

Messy and sexay

Triple fishtail. WOW!

OMAGAH! Laki ke wanita ni?

Kempunan aku tengok semua fishtail fihtail ni. Nak nak lagi yang triple. Asal aku buat je, tak menjadik, buat je tak menjadik.FAIL! Nak kena orang lain jugak tolong buatkan. Last time, rumet aku tolong simpul simpulkan. Ahaha, mengada ngada aku ni. Nak manja manja lak kau 'Ain.

How to fishtail braid?


1. Pastikan rambut berada dalam keadaan kemas dan teratur. (Aku translate orang putih nyer page. Haha)

2. Bahagikan rambut kepada dua bahagian.


3. Ambik sebahagian kecik rambut yang ada kat bahagian luar sekali. (Apa aku cakap ni?)


4. Ulang step 3 dekat bahagian satu lagi.


5. Ulang step 3 dan 4 sampai panjang mana korang nak.


6. Finishing.


Aha! SIAP! Haha, simple gila explanation aku padahal dalam blog orang tu bukan main menjela jela dengan tips tips sekali. Kalau nak tengok artikel original, klik SINI. Dekat dalam youtube pun ada banyak gila orang post pasal tutorial fishtail ni.

Selamat mencuba okay kau orang semua. Salam ramadhan ;)

7 comments:

haney said...

nice! :) ain, edit kn blog kite blh?

SaddLone said...

perghh agak2 kalau mak aku tengok rambut aku cmni cner ea??

tetibe rasa nk buat..hehe

Ameerul Ashraf said...

HAHA! Layan jugak ikut trend.

Ameerul Ashraf said...

HAHA! Layan jugak ikut trend.

Ain SSB said...

Ain pon pernah nak buat camni, tak terjadi-jadi! haishhh. Nnt nak try again. huhu.

anamizu kaito said...

rmbut cik ana x pnjg sgt.. xleh nk buat camtu. hehe





*comelnye template blog ain ni!
bleh tlg editkanblog cik ana..hehe






Luv,
cik ana

syakey said...

kalau buat style ni. sminggu tak basuh rambut. haha