Makin tua, Makin hot kau!

Ehem.
Ye
Ni bukanlah post/entry untuk mengutuk sesiapa
Dan bukan untuk menghina sesiapa
Tetapi untuk melabelkan betapa hotnya barangan antique
(Nak perkataan hot je. antik je kot!)
Beri tepukan
Hehe
Macamane kau boleh terpikir pasal bendabenda ni ain?
Yela, dari petang tadi sampai ke tengah malam ni dok hadap cerIta pasai barang antik ni Mula la, ayah gue mengeluarkan nama pelikpelik
Apa tu?Contoh?
Dapur semawar, seterika minyak
Ee, apa tu?
Ye, untuk mengetahui lebih lanjut, mari enjoy gambagamba di bawah
Gamba ihsan dari barangan milik bapaknye Mr. http://www.cute-smiley.com kite
eh, Mr.
http://www.cute-smiley.com saye la!
kehkeh(heboh la kau 'Ain!)
silakan
=)



Inilah dapur semawar yang disebotsebot itu
Comel kan?

Yang ni pulak tak pasti tempat menumbuk ape
Beras maybe
Aku lupe! Waddepish!

Haha

Nampak kan?
Inilah seterika yang menggunakan arang
Ayah aku ade sebijik


Akak aku kate ni botol air
Walawey

Lawa gile kalo nak bawak pegi sekolah
Hehe


Yang ni pulak penunu bunsen
Wey ape kau ni! Ni lampu gasoline la!

Teka Teka!!
Apeape?!
Pinggan derr

Setelah itu
Aku secara otomatik menggoogeli mengenai barangan antique ini
Ape yang keluar?
Macammacam

Calon pertama : Storantik
'Blog ini didedikasikan kepada semua peminat barang-barang lama. Sebenarnya barang lama yang dipaparkan di dalam blog ini digunakan secara turun temurun oleh keluarga kami yang besar. Sebahagian daripada barang yang dipamerkan di sini ada dalam simpanan keluarga saya dan yang lainnya dalam simpanan saudara mara.'

Da bace?

Yeay!
Jom layan gambargambar di belog beliau



Cantik kan?
Kat rumah saye ada jugak

Tapi warna biru



Ini telepon
Ala ala macam dalam cerita koboi duludulu

Hehe
Berangan je kau 'Ain



Stereo Monoku
Peti Nyanyi

Lalalala


Ini ketam kayu
Bukan ketam crabbypatti ye!



Ini pun dapur semawar!
Pandangan dari atas

Excited lak kau 'Ain



Ini lampu gasoline
Yang tadi takdek cerminnye
Yang ni ada



Ape ni?
Ape ni?

Ni penimbang beb



Yang kurik itu kendi
Kurik tak?
Eh kurik tu ape?
Ontah la.
Yang pasti ini kendi



Ye seterika
Lawa shiot!



Yang ini radio antik
Yang macam dalam cerita P. Ramlee tu

Comel kan kalau kaler pink?

Ey geli weyh!



Yang ni mesin jahit Singer yang lama
Wow
Value tinggi ni

=D


Lepas tu ayah aku mention pulak pasal seterika minyak
Ape tu?
Ini gambarnye

Aku ambik kat sini : Lokanbertepuk Ni cara nak guna :
'Caro guno….cabut penyumat tepat pong tu, pahtu buboh minyak gah dan tutup balik. Lepah kita pong angin tu, kita pulah punat ngejah alik belake tu sikit nk bui minyok tubik sikit utk nak cucoh api kot lube tepi tuh…bilo api menyala dan agok2 panas sikit, baru kito pong angin bui banyok. Api akan tubik supo api dapur semawar sembor ko tapok stareko…mako bulehlah wak ggosok kain baju….Ilir ken tu pada stareko arang..'

Pehe dok?
Kalau tak paham Pakai google translate Aku paham =D

Lepas tu aku pergi search kat mudah pulak
Wah
Ade sorang pakcik ni menjual seterika bersama dacing
Harge?
Peningpening aku tengok
RM5000

Ini barangnye
Tapi
Orang kalau dah minat
Sanggup je beli
Tul tak?
Ini link kalau sesape nak tengok : Mudah.my
Pakcik, nak komisen sebab promote!
Hehe



Dan ada banyak lagi
Kejap lagi kite tulis lagi
=D

ADIOS



2 comments:

Liyana Zahim said...

pehh bnyk seh..

said...

haha...
memang banyak..
tapi bukan saye punye..

=D