Wan Muhammad Irfan Wan Ramzan

Selamat Pagi semua. Its been awhile since my last post. Sekarang jam 04:07 pagi di Cyberjaya, dan saya perlu bekerja pada jam 07:00 pagi (walaupun sekarang tempoh PKP). 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1-clKC_WmUayIHlOPtY3GMonVMCjlu2D1
Currently listening

Jadi apa yang terjadi pada diri ‘Ain?

Long story short, I met this amazing guy, Wan Muhammad Irfan Wan Ramzan (WMIWR). Kenapa saya cakap amazing, kerana dia saya move on dari lelaki yang boleh dikatakan sampah. 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1gJAIepyzGuxh4mT2MhfQP0BfzoJkNTp9
With Wan Irfan ❤️

I owe him a lot. He never asked me, on what happen or anything. Just going with the flow, that is how mature he is. 

But as time goes by, we grow. Not me, but him. He got a better job offer and I can never be more than happy for him. 

But, some decision comes with risk. Maybe a risk for me 😕. If someone you love keeps growing, and leading a better life, shouldnt you be happy for them? Yes, as normal people would do, I am doing the same. Tapi, adakah being happy itu mencukupi? Sebagai manusia, kita tak lari dari berfikir yang bukan-bukan (overthinking), pergaduhan, sentiasa feeling insecure. Mungkin kerana saya terlampau banyak berfikir, it becomes toxic. Dan disebabkan itu, beliau semakin menjauh. 

Betul kata orang, susah nak sentiasa bersangka baik. Perlu ke bersangka baik? Kalau diikutkan rasional, memang perlu, sebab kita hanya manusia. Kita tidak tahu apa yang terjadi tersirat & tersurat. Tapi mampukah kita untuk bersangka baik untuk tempoh masa yang lama? Kalau ada orang, yang berpengalaman bagus dengan bersangka baik, sila drop comment dekat entri saya. Kerana saya sangat memerlukan sokongan & support dari anda semua. 

Atau jika anda mempunyai any relationship advice, feel free to drop a comment below. 🌹

Kerana sayang, saya buat entri ini.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=15Co_Gb9wp9XSPRwz3BYN162mBm8xzZUy
Wan Muhammad Irfan

Selamat malam dunia. Semoga kita dijauhkan dari penyakit hati.😔

No comments: